Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Gratis verzending vanaf €350,-
 • Ervaren specialisten
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Wij zagen voor u op maat
6 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Berken multiplex bestellen?

  Multiplex is in verschillende houtsoorten leverbaar. Een van de meest gebruikte soorten is het berken multiplex. Het berken multiplex wordt opgebouwd uit meerdere, zeer fijne lagen berkenfineer. Deze lagen worden in de lengte en breedte op elkaar verlijmd, waardoor een stevige plaat wordt gecreëerd. Hoe meer lagen fineer er op elkaar worden verlijmd, hoe sterker de berken multiplex plaat wordt.

  Wanneer gebruik je berken multiplex?

  Er zijn twee verschillende soorten berken multiplex. Multiplex exterieur wordt gebruikt voor toepassingen buiten. Het berken multiplex voor het interieur wordt voor meerdere dingen binnen gebruikt. Hierbij kunt u denken aan het aftimmeren van daken, vloeren en wanden. Ook wordt het berken multiplex veel gebruikt als basisplaat voor meubels.

  Voordelen berken multiplex

  Het gebruik van multiplex heeft de nodige voordelen:

  • - Berken multiplex lijkt op een echte massieve houten plaat, maar er zit veel minder werking en spanning in het materiaal.
  • - Multiplex is beschikbaar in vele diktes en afmetingen
  • - Stevige plaat door meerdere lagen fineer
  • - Eenvoudig te bewerken
  • - Berken is een stevige houtsoort

  Berken vs populier multiplex

  Naast berken wordt populieren ook vaak als multiplex plaat gebruikt. De populieren multiplex is anders qua kleur en structuur. Daarnaast is het lichter dan berken multiplex en wordt het vaker gebruikt voor buitentoepassingen. Het gewicht van het multiplex geeft vaak de doorslag om te kiezen voor populieren multiplex. Berken multiplex is iets goedkoper dan populieren.

  Berken multiplex bij Miedema

  Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van berken multiplex? Miedema Bouwmaterialen levert al sinds 1918 plaatmateriaal, waaronder multiplex voor al uw projecten.

  Wij leveren berken multiplex in B/BB kwaliteit. Dit is qua uitstraling de beste kwaliteit multiplex op de markt. B/BB kwaliteit houdt in dat een van de zijdes volledig vrij is van fouten en gebreken.

  We hebben berken multiplex in diktes van 4mm, 6mm, 9mm, 12mm, 15mm en 18mm. Heeft u een multiplex plaat gevonden in de gewenste dikte, maar wilt u deze op maat laten zagen? Geen probleem! De specialisten van onze zagerij zagen de plaat probleemloos voor u op maat. Neem in dat geval contact op met onze zagerij.
  Aan het laden
  Aan het laden