Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in betonplex
 • Haal binnen 1 uur af
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
 • 12.000+ tevreden klanten
12 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Betonplex kopen?

  Betonplex is een type plaat die, zoals de naam ook al zegt, gebruikt wordt tijdens het storten van beton in de bekisting. Betonplex wordt watervast verlijmd en deze wordt na verlijming voorzien van een fenolharscoating aan beide zijden. Hierdoor is het voor het beton onmogelijk om zich te hechten aan de plaat. Ook zorgt deze coating ervoor dat de plaat zeer sterk wordt en beschermt is tegen krassen en vocht. Daarom is betonplex zeer goed bestand tegen alle weersinvloeden. Betonplex is in verschillende houtsoorten leverbaar en wordt dan ook benoemd naar de houtsoort. We spreken daarom van populieren betonplex en berken betonplex. In ons assortiment vindt u ook betonplex platen van mix hardwood (MLH betonplex). Dit is een betonplex plaat die is opgebouwd uit meerdere lagen hardhout van verschillende houtsoorten.

  Betonplex voor aanhanger

  Naast het gebruik van betonplex voor het bekisten van de fundering worden deze platen ook voor meerdere doeleinden gebruikt. De stevigheid van betonplex in combinatie met de goede bescherming tegen weersinvloeden, maakt deze platen zeer geschikt voor bijvoorbeeld een aanhanger, paardentrailer of als wand van een bedrijfswagen. Een betonplex plaat als bodem voor een aanhanger kan jaren mee! Wilt u uw aanhanger voorzien van een betonplex plaat, maar kunt u niet de juiste afmetingen vinden? Bel dan met onze specialisten op 058 288 88 88. Zij kunnen u voorzien van een passende oplossing.

  Betonplex of multiplex

  In principe is een betonplex plaat een plaat van multiplex voorzien van een beschermende coating. Hierdoor krijgt betonplex hele andere toepassingsmogelijkheden dan multiplex. Betonplex is sterker, beter bestand tegen vocht en om die reden beter geschikt voor toepassingen buitenshuis. Multiplex bevat geen coating en is flexibeler. Het is echter wel beter te bewerken dan betonplex. Ook is multiplex voordeliger geprijsd en beter geschikt voor toepassingen binnenshuis. Met de juiste verlijming en houtsoort kan mulitplex ook voor exterieur toepassingen worden gebruikt.

  Betonplex kopen bij Miedema

  Bent u zoek naar betonplex voor uw project? Miedema Bouwmaterialen biedt een uitgebreid assortiment betonplex in verschillende diktes variërend van 9mm tot en met 18mm. Wilt u uw betonplex op maat laten zagen? Neem dan contact op met onze houtzagerij via 058 288 88 88. Naast betonplex, kunt u bij Miedema terecht voor allerlei verschillende plaatmaterialen. Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 groothandel in hout- en plaatmaterialen voor ruim 12.000 tevreden op de Nederlandse markt. Wilt u betonplex kopen en thuis of op uw project laten bezorgen? Met onze eigen transportdienst kunnen we naar wens laten bezorgen. Besteld u voor meer dan €350,-? Dan betaald u geen transportkosten.
  Aan het laden
  Aan het laden