5 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:


  Brandwerende plaat kopen

  Wilt u ook een brandveilige omgeving creëren? In dat geval doet u er goed aan om brandwerende platen te gebruiken bij de bouw van uw project. De meeste brandwerende platen zijn samengesteld uit onder andere calciumsilicaten en steenachtige materialen. Deze materialen worden gebruikt van de brandwerende eigenschappen. Hierdoor is het mogelijk om brand 60 minuten of langer buiten de deur te houden, zodat u gegarandeerd bent van een brandveilige werk- of leefomgeving.

  Toepassingen brandwerende platen

  Brandwerende platen worden vooral gebruikt als wand of plafond, maar ook als bekleding van een staalconstructie of als dekvloer zijn ze uitermate geschikt. In menig project moet een bepaalde garantie gegeven kunnen worden wat betreft veiligheid. Een goed onbrandbare plaat kan hierin de doorslag geven. Veiligheid voorop staat in alle gevallen voorop! Onze webshop biedt een ruim assortiment brandwerende platen. 


  Image title

  Typen brandwerende platen

  Er zijn verschillende typen brandwerende platen. Miedema Bouwmaterialen levert verschillende soorten platen van onder meer de merken Promatect en Pregyfeu.
  • Promatect H is een type plaat dat samengesteld is uit cement, calciumcilicaat en toeslagstoffen. Deze onbrandbare plaat is van steenachtig materiaal en wordt vooral gebruikt voor houten vloeren, plafonds, scheidswanden en luchtkanalen. Naast de onbrandbaarheid is de plaat waterbestendig en eenvoudig te bewerken.
  • Promatect 100 is een calciumsilicaatplaat welke vezelversterkt en mineraalgebonden is. Het is een gladde plaat die erg eenvoudig te bewerken is vanwege de buigzame eigenschappen. De Promatect 100 wordt daarom veel gebruikt in met name gebogen constructies en binnenwanden die gerenoveerd dienen te worden. 
  • Pregyfeu-A1 is een veel gebruikte brandwerende gipsplaat die voor verschillende constructies gebruikt kan worden. Het is steviger en harder dan gipskarton, goed af te werken en eenvoudig te monteren.

  Brandwerende platen kopen bij Miedema

  Miedema Bouwmaterialen biedt een goed assortiment brandwerende platen. Met merken als Promatect en Pregyfeu bieden we de beste brandwerende platen op de markt. Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 de leverancier voor al uw plaatmaterialen. Naast brandwerende platen kunt u ook bij ons terecht voor een gipsvezelplaat of gipsplaten met vochtwerende eigenschappen. Heeft u advies nodig over welke plaat u het beste kunt gebruiken bij uw project? Bel dan met een van onze adviseurs via 058-288-8888 Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het werkveld en kunnen u voorzien van het beste advies.
  Aan het laden
  Aan het laden