Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Plaat op maat zagen
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Sinds 1918
 • Gratis verzonden vanaf €350,-
3 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Cementgebonden platen bestellen?

  Cementgebonden platen, ook wel houtvezelcementplaten, zijn in feite spaanplaten die niet met lijm bijeen worden gehouden, maar met behulp van cement. Bijna iedere cementgebonden plaat bestaat uit op elkaar geperste houtvezels, cement en water. Hierdoor ontstaat een plaat die erg stevig is door het cement, maar ook flexibel blijft vanwege de houtvezels.

  Waarvoor gebruikt u een cementgebonden plaat

  Een cementgebonden plaat wordt vanwege de veelzijdige eigenschappen voor veel toepassingen gebruikt. Het cement zorgt voor een waterafstotende werking en is daardoor goed bestand tegen vocht. De combinatie van houtvezels en cement zorgt voor een flexibele, maar toch sterke plaat die daarnaast ook nog eens brandvertragend werkt. Daarnaast hebben cementgebonden platen geluidsdempende eigenschappen, waardoor deze uitstekend zijn te gebruiken in bijvoorbeeld fabriekshallen, waar de geluidsoverlast tot het minimum beperkt dienen te worden.

  Kenmerken
  • -Waterafstotend
  • -Flexibel en toch sterk
  • -Vochtbestendig
  • -Brandvertragend
  • -Geluidsdempend


  Alternatief voor cementgebonden plaat?

  Vanwege de vele toepassingen van cementgebonden platen is er geen eenduidig alternatief voor deze platen. Wanneer u op zoek bent naar een plaat met brandvertragende eigenschappen, zou u kunnen kiezen voor een brandwerende plaat. Een goed alternatief voor het gebruik van deze platen in bijvoorbeeld de badkamer, zijn platen met vochtwerende eigenschappen.

  Houtvezelcementplaat kopen bij Miedema

  Wanneer u op zoek bent naar een houtvezelcementplaat, bent u bij Miedema Bouwmaterialen aan het juiste adres. We bieden diverse houtvezelcementplaten aan in diktes van onder andere 10mm, 12mm en 18mm. De cementgebonden platen van Miedema Bouwmaterialen zijn onderdeel van het ruime assortiment plaatmaterialen. Bent u op zoek naar een oplossing voor uw project, maar weet u niet welke plaat daarvoor geschikt is? Bel dan een van onze specialisten op 058 - 288 88 88. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het werkveld en kunnen u zo goed mogelijk voorzien van de juiste advies voor uw project.Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 de bouwmaterialen leverancier voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Met een geheel eigen transportservice, kunt u uw cementgebonden plaat op iedere locatie laten bezorgen. Bestelt u in onze webshop meer dan €350? Dan wordt uw bestelling gratis bezorgd.
  Aan het laden
  Aan het laden