Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

44 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Geschaafd hout bestellen?

  Geschaafd hout is hout dat men op machinale wijze glad maakt met behulp van een schaaf. Hierdoor krijgt u een gladde plank of balk dat niet splintert. Hout dat is geschaafd is zeer goed te bewerken en te schilderen. Vooral in de bouw zien we steeds meer toepassingen van geschaafd hout. Dit komt omdat geschaafd hout maatvast is.

  Houtsoorten geschaafd hout?

  Veel gebruikte houtsoorten voor geschaafd hout zijn vuren en meranti. Geschaafd vuren is de meestgebruikte geschaafde houtsoort. Het is een relatief goedkope houtsoort die zowel binnen en buiten kunt gebruiken. Daarom zien we het in heel veel verschillende toepassingen terug. De populairste geschaafde vuren planken zijn SLS planken in de afmetingen 38x89, 38x120 en 38x63mm. Voor buitentoepassingen waarbij lange levensduur belangrijk is, gebruiken we geschaafd meranti. Geschaafd meranti gaat erg lang mee. Daarom is het uitermate geschikt als kozijnhout.

  Geschaafd hout of ruw?

  Bij een groot deel van ons houtassortiment vind je in de titel ‘ruw’ hout of ‘geschaafd’ hout. Wat is het verschil tussen ruw hout en geschaafd hout? Met ruw hout, bedoelen we ook wel hout dat bezaagd is. Dit hout heeft een ruw oppervlak en is daarom snel splinterig. Omdat hout zagen minder arbeid vereist dan schaven, is ruw hout voordeliger dan geschaafd hout. Geschaafd hout bewerken we op de schaaf. Het voordeel hiervan is dat de plaat glad is zonder splinter. Het is direct te verwerken voor eenvoudige toepassingen, omdat de schaafbank zorgt voor een vaste houtmaat.

  Geschaafd vuren bestellen bij Miedema

  Zoekt u geschaafd vuren voor uw project? Miedema Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment geschaafde vuren balken en planken. Alle gangbare afmetingen zijn direct te bestellen in onze webshop. Heeft u niet de juiste maat kunnen vinden? Bel dan met onze houtzagerij via 058 288 88 88. Onze zagers en schavers kunnen geschaafd hout in iedere gewenste maat zagen.


  Miedema, specialist in geschaafd hout

  Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 leverancier van geschaafd hout. Het hout schaven doen we in onze eigen schaverij. Naast geschaafd hout kunt u ook bij ons terecht voor kozijnhout, aftimmerhout en tuinhout. Naast hout biedt Miedema een ruim assortiment plaatmaterialen, ruw- en afbouwmaterialen en ijzerwaren. Besteld u voor meer dan €350,- in onze webshop? Dan betalen wij de bezorgkosten. Uiteraard kunt u uw bestelling ook afhalen in ons haalcentrum op de Hemrik te Leeuwarden. Wanneer u uw bestelling plaatst via de webshop en u haalt het op. Dan staat het binnen een uur voor u klaar.
  Aan het laden
  Aan het laden