Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in gipsplaten
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Sinds 1918
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
29 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Gipsplaten kopen

  Gipsplaten zijn een van de meest gebruikte platen in de bouwsector. Bij vrijwel iedere verbouwing worden gipsplaten geplaatst vanwege de strakke afwerking. Een gipsplaat bestaat uit een combinatie van gips, karton en bindmiddelen. Hierdoor ontstaat een eenvoudig te bewerken plaat die voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt. Een gipsplaat is eenvoudig te plaatsen, zorgt het mede voor een goede akoestiek in de kamer en is goedkoper dan een gipsvezelplaat. Gipsplaten worden vooral gebruikt voor het plaatsen van wanden of plafonds.

  Typen gipsplaat

  Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende typen gipsplaten. Voor het gebruik van gipsplaat in een badkamer, kunt u het best kiezen voor een Vochtwerende gipsplaat. Voor een brandveilige afwerking van een slaapkamer of zolder kiest u een brandwerende plaat. Gipsplaten fungeren meestal als wand of plafondplaat. Een gipsplaat tegen een wand is meestal iets dikker en steviger. Bij het plaatsen van een gipsplaat tegen het plafond worden dunnere gipsplaten gebruikt (veelal 9mm). Deze gipsplaten die zichzelf te kunnen dragen en hiermee voorkomt u dat de plaat gaat buigen wanneer het grote afstanden moet overbruggen.


  Gipsplaten en stucplaten

  Zowel gipsplaten als stucplaten worden gebruikt voor wanden en plafonds. Er zijn echter wel verschillen: Allereerst de uitstraling. Een gipsplaat is vaak wit of grijs en een stucplaten is bruin. Een stucplaat is speciaal ontworpen om direct te stucen, terwijl een gipsplaat eerst in de voorstrijk gezet dient te worden. Stucplaten moet NIET in de voorstrijk, want dan laat het stucwerk los. Daarnaast zijn gipsplaten ontworpen zodat deze na het plaatsen en schuren direct kan worden afgewerkt met verf. Mocht u gipsplaten willen stucen, behandel de platen in dat geval eerst met een voorstrijk.

  Gipsplaten kopen bij Miedema

  In het assortiment van Miedema vindt u gipsplaten in allerlei verschillende lengtes, diktes, breedtes en gewicht. Voor iedere denkbare toepassing heeft Miedema een oplossing. Als sinds 1918 levert Miedema bouwmaterialen (waaronder gipsplaten) voor de zakelijke en particuliere klant tegen een zeer scherpe prijs. Heeft u online niet kunnen vinden wat u zoekt? Bel dan onze specialisten op 058-288 88 88. Miedema kan platen ook op maat laten zagen in de door u gewenste afmetingen.

  Aan het laden
  Aan het laden