Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in glaslatten
 • 12.000 + tevreden klanten
 • Gratis verzending vanaf €350,-
 • Deskundige adviseurs
4 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Glaslatten kopen?

  Glaslatten zorgen voor een stevige bevestiging van het glas in een deur of paneel. Tussen het raam en de glaslat wordt glasband geplakt, zodat er een stevige, waterdichte oplossing ontstaat. Een glaslat is aan de bovenzijde schuin afgewerkt, waardoor er een eenvoudige afwatering kan plaatsvinden. In zowel enkele als dubbele beglazing wordt er gebruikt gemaakt van glaslatten.

  Soorten glaslatten

  Glaslatten zijn er in diverse houtsoorten en profileringen. Het meestgebruikte hout dat gebruikt wordt is meranti. De lange levensduur en de waterbestendigheid van deze houtsoort maakt het uitermate geschikt voor met name glaslatten die worden blootgesteld aan de buitenlucht.Qua profileringen kunt u onder andere kiezen voor glaslatten met sponning, zodat deze eenvoudig te bevestigen zijn aan onderliggend materiaal. Ook zijn er glaslatten met ventilatie, deze glaslatten zorgen ervoor dat het hout onder de glaslat goed kan ventileren. Hierdoor voorkomt u een versneld verouderingsproces van het hout.

  Glaslat of neuslat?

  Een veelgebruikt alternatief voor de ventilerende glaslat is de neuslat. De neuslat is een lat die voornamelijk wordt gebruikt en bevestigd aan de onderdorpel van een raamkozijn of deur. Het is in feite een soort ‘afdakje’, zodat het water moeilijk het onderliggende hout kan bereiken. Hierdoor is een glaslat zeer geschikt voor oplossingen in vochtige omstandigheden. Het hout rot namelijk minder snel en de levensduur van het kozijn wordt verlengd.

  Glaslatten kopen bij Miedema

  Bent u op zoek naar glaslatten voor uw project? Bij Miedema kunt u eenvoudig online glaslatten of neuslatten kopen. We bieden onder andere geventileerde glaslatten en glaslatten met extra sponning aan. Naast glaslatten, bieden we een ruim assortiment geschaafd hout, plaatmaterialen en ijzerwaren. Miedema Bouwmaterialen is de bouwmaterialen groothandel van Nederland. Als sinds 1918 kunt u bij ons terecht voor allerlei verschillende bouwmaterialen. Heeft u een vraag over uw project of weet u niet welk materiaal u het beste kunt gebruiken? Bel gerust een van onze specialisten op 058 288 88 88. Met jarenlange ervaring en kennis van de markt, kunnen zij u altijd voorzien van het beste advies.
  Aan het laden
  Aan het laden