Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

12 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Hardhout kopen?

  Hardhout, wat is dat? Dit is een vraag die we van veel klanten horen. Met hardhout bedoelen we over het algemeen hout dat afkomstig is van loofbomen. Oftewel, bomen met bladeren in plaats van naalden. Een loofboom heeft doorgaans een redelijk trage groei, waardoor het hout een hogere dichtheid heeft. Wanneer iemand op zoek is naar hardhout, bedoelen ze vaak hardhout dat afkomstig is uit het tropisch regenwoud. Dit hout is over het algemeen erg hard en duurzaam. Hierdoor gaat het hout erg lang mee. Daarom zien we tropisch hardhout vaak terug in tuinen of als gevelbekleding.

  Welke hardhoutsoorten zijn er?

  Er zijn heel veel hardhoutsoorten verkrijgbaar op de markt. Hieronder vindt u een greep uit de meest bekende hardhoutsoorten.
  • Gerutu
  • Azobé
  • Angelim Vermelho
  • Meranti
  • Afzelia
  • Zebrano
  • Okoumé (verkrijgbaar in multiplex)

  Voor welke toepassingen wordt hardhout gebruikt?

  Omdat hardhout erg langzaam groeit, krijgt het de mogelijkheid om een zeer dichte nerfstructuur te ontwikkelen die ervoor zorgt dat het hout erg hard wordt. Hierdoor zijn de meeste hardhoutsoorten zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1-3). Daarom wordt hardhout vooral voor buitentoepassingen gebruikt. Hierbij kunt u denken aan vlonderplanken en palen voor in de tuin. Daarnaast is hardhout een veelgebruikt materiaal voor aan de gevel. Verder zien we meranti hardhout vaak terug in de vorm van raam- en kozijnhout. Hardhout is ook een uitstekende houtsoort voor constructiewerk of houtskeletbouw.

  Hardhout vs Naaldhout

  Wat is het verschil tussen hardhout en naaldhout? Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen deze typen houtsoorten. Zoals eerder gezegd, bevatten de takken van naaldbomen naalden en die van hardhout bomen bladeren. Daarnaast groeit naaldhout sneller en is het makkelijker te bewerken dan hardhout. Omdat hardhout langzamer groeit, kan het langer mee en is het daarom beter geschikt voor toepassingen waarin het wordt blootgesteld aan de buitenlucht. Vanwege de langere duurzaamheid is hardhout wel een duurdere oplossing dan naaldhout.

  Image title


  Hardhout kopen bij Miedema

  Bent u op zoek naar hardhout voor uw project? Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u rekenen op scherpe prijzen een uitstekende service. Wij leveren al sinds 1918 hardhout door heel Nederland. Het hardhout dat door ons geïmporteerd wordt, is altijd voorzien van het FSC-keurmerk. Heeft u een maat nodig die we niet in onze webshop hebben staan? Bel dan met onze houtzagerij via 058 288 88 88. In onze houtzagerij kunnen we de plank of plaat die u nodig heeft in de door u gewenste maat of profiel zagen. Besteld u voor meer dan €350,- exclusief btw in onze webshop? Dan bezorgen we uw bestelling gratis op uw project of huisadres.


  Aan het laden
  Aan het laden