Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Gratis verzending vanaf €350
 • Kozijnen specialist
 • Levering tot op de bouwplaats
 • 12.000+ tevreden klanten
18 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Kozijnhout kopen?

  Wat is een kozijn? Het kozijn van een raam of deur bestaat uit een linker- en rechterkant (stijlen) en een boven- en onderdorpel. Kozijnen zorgen voor een sierlijke of strakke afwerking van iedere gevel of wand, zonder dat het een dragende constructie is. Veelgebruikt materiaal voor de kozijnen is kozijnhout, verkrijgbaar in meerdere houtsoorten.

  Waar wordt kozijnhout van gemaakt?

  Kozijnhout wordt doorgaans geprofileerd en vervaardigd vanuit hardhout of naaldhout. De meestgebruikte houtsoort voor kozijnhout buitenshuis is meranti. Meranti is een duurzame houtsoort die in een kozijn ruim 40 jaar meegaat. Door de compacte structuur van meranti is het goed tegen alle weersinvloeden van buitenaf. In zowel droge als vochtige omgevingen ziet u weinig tot geen werking in het hout. Daarom is meranti uitermate geschikt als kozijnhout voor het exterieur van een gebouw. Meranti kozijnhout dient u om de 8-10 jaar te schilderen om de levensduur te verlengen.

  Voor kozijnhout binnenshuis kunt u kiezen voor een naaldhoutsoort, zoals grenen. Grenen kozijnhout is eenvoudig te bewerken en voordeliger in aanschaf. Een grenen oplossing is alleen handig binnenshuis, omdat het hout vrij eenvoudig begint te werken in combinatie met vocht. Wanneer u kiest voor grenen kozijnhout, doet u er goed aan geïmpregneerde kozijnen te kopen. Hierdoor wordt het kozijnhout beter bestand tegen vocht en werkt het brandvertragend.

  Kozijnhout vs kunststof kozijnen?

  Een alternatief voor kozijnhout is het gebruik van kunstof kozijnen. Dit steeds populairder wordend alternatief wordt vooral gebruikt vanwege de lange levensduur en verbeterde duurzaamheid. Een kunstof kozijn is vrijwel vrij van onderhoud, om de 8 tot 10 jaar schilderen is dus niet nodig. Daarnaast is een kunststof kozijn voordeliger in aanschaf. Houten kozijnen hebben over het algemeen een langere levensduur en omdat het een natuurlijk product is, heeft het een meer robuuste uitstraling. 

  Kozijnhout kopen bij Miedema

  Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 leverancier voor al uw raam- en kozijnhout. Met een ruim assortiment kozijnhout, waaronder dorpels en (tussen)stijlen, kunt u voor iedere oplossing bij ons terecht.Naast het kozijnhout, biedt de webshop van Miedema ook hout voor andere toepassingen aan. Ook voor aftimmerhout of gevelhout kunt u bij ons terecht. Bent u bezig of gaat u van start met een project en weet u niet welke houtsoort u het beste kunt gebruiken? Laat u adviseren door de specialisten van Miedema via 058 - 288 88 88. Zij kunnen u voorzien van de juiste keuze. 
  Aan het laden
  Aan het laden