Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

9 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Douglas Hout kopen?

  Douglas hout is een zeer harde naaldhoutsoort die afkomstig is van de douglasspar. De douglasspar is een denneboom soort die van nature voorkomt in Noord-Amerika. Wanneer de boom op natuurlijke wijze ontstaat, kan deze een hoogte bereiken van wel 100 meter. Het Noord-Amerikaanse douglas wordt in Nederland ook wel Oregon Pine genoemd. In Europa wordt deze boom vooral aangeplant vanwege het hout. Deze aangeplante bomen bereiken hier een hoogte van maximaal 50 meter. Europees douglas hout noemen we ook wel ‘inlands douglas’. Douglas hout is erg populair vanwege de roodachtig / oranje verkleuring van het kernhout. Wanneer het hout langdurig wordt blootgesteld aan licht, zal het hout een oranje bruinachtige kleur krijgen. Hierdoor ontstaat de warme en sfeervolle uitstraling die door liefhebbers geprezen wordt.

  Toepassingen Douglas Hout

  Naast de uitstraling, beschikt douglas hout over zeer goede functionele eigenschappen. Zoals eerder genoemd, behoort deze soort tot de hardste van Europa. Douglas hout kan zonder behandeling gemakkelijk 12 tot 15 jaar mee en is daarmee een gematigd duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 3). Hierdoor zien we dat onze klanten douglas hout veel gebruiken voor toepassingen buitenshuis, zoals gevelbekleding, als overkapping of als tuinhout.

  Douglas Hout vs Grenen

  Een veelgehoorde vraag: Wat is het verschil tussen douglas hout en grenen? Er zijn een aantal overeenkomsten tussen deze houtsoorten, maar er zijn ook zeker verschillen tussen deze twee. Beide houtsoorten zijn afkomstig van naaldbomen en het hout wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen. Bij grenen dient dit wel eerst geïmpregneerd te worden, omdat de levensduur hiermee wordt verlengd. Een belangrijk verschil is het verschil in hardheid van het hout. Grenen is minder hard en daarom makkelijker te bewerken. Douglas is harder en gaat mede daardoor langer mee. Dit verschil zien we vooral bij tuinpalen. Daarvoor is douglas een meer duurzame oplossing, terwijl grenenhout het voordelige alternatief is.

  Douglas hout kopen bij Miedema

  Miedema Bouwmaterialen heeft een ruim assortiment verschillende houtsoorten. Als houtspecialist kunt u bij ons rekenen op hoge kwaliteit hout voorzien van het FSC-keurmerk. We bieden onder meer fijnbezaagd en geschaafd douglas aan. Een greep uit onze douglas houtproducten:

  • -Palen vanaf 50 mm t/m 200 mm
  • -Planken 22 mm x 200 mm
  • -Schaaldelen in lengtes t/m 5 meter
  • -Vellingdelen 18 mm x 145 mm
  • -Vlonderplanken 28 mm x 145 mm

  Bovenstaande producten kunnen we voor u op maat zagen. In onze eigen houtzagerij werken we met vakbekwame specialisten die het douglas hout voor u op maat kunnen zagen.

  Image title

  Miedema, houtleverancier voor Nederland

  Miedema Bouwmaterialen is ruim 100 jaar groothandel in hout en plaatmaterialen. Vanuit de Friese hoofdstad Leeuwarden bedienen we met onze efficiënte transportdienst aannemers, zzp’ers en particulieren door heel Nederland.Onze webshop biedt naast douglas ook een ruim assortiment vuren SLS, platowood en hardhout. Besteld u voor meer dan €350,- via onze webshop? Dan betalen wij voor u de verzending. Weet u niet welke houtsoort het meest geschikt is voor uw project? Bel dan met een van onze specialisten via 058 288 88 88. We denken graag met u mee en bieden waar nodig een passend advies op maat.
  Aan het laden
  Aan het laden