Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

67 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Grenen hout kopen

  Grenen hout is na vurenhout de meest gebruikte houtsoort die verkrijgbaar is in Nederland. Grenenhout is afkomstig van diverse naaldhoutsoorten. Het meeste grenenhout dat verkrijgbaar is, is afkomstig van de grove den. Deze bomen voor komen in alle naaldhoutbossen over de hele wereld. In Nederland wordt vooral Europees en Amerikaans grenen verkocht. Europees grenen is hout van goede kwaliteit, maar bevat vaker grotere noesten. Het hout van Amerikaans grenen is verkrijgbaar in grotere afmetingen en bevat veel minder noesten.

  Kenmerken en toepassingen Grenen hout

  Omdat Grenen hout veel noesten bevat, wordt het vooral gebruikt voor betimmeringen die niet zichtbaar zijn. Omdat het hout erg zacht is, kunt u het makkelijk zagen, schuren, frezen of boren. Grenenhout valt in duurzaamheidsklasse 4-5, waardoor het hout maximaal 10 jaar meegaat. Daarom is grenenhout minder geschikt voor toepassingen buitenshuis. Echter, wanneer u het hout behandeld met een impregneermiddel, kunt u de levensduur verlengen naar 15 jaar. Geïmpregneerd grenen is daarom een populaire houtsoort als tuinhout.

  Voor toepassingen binnenshuis wordt grenen veel gebruikt bij binnenkozijnen of plinten. Daarnaast kunt u grenen planken als vloer gebruiken. U dient het hout dan wel te behandelen met een beits of lak. Grenen is een harshoudende houtsoort. Dit betekent dat het hout bij warmte hars uitvloeit. Hierdoor ontstaan groene of witte strepen, waardoor het een lelijke uitstraling krijgt. Dit zal naar verloop van tijd verdwijnen of u kunt het verwijderen met terpentine.

  Grenen vs vuren

  Welke verschillen zijn er tussen grenen en vuren op te merken? Deze populaire houtsoorten vertonen veel overeenkomsten. Zowel grenen als vuren is op grote schaal verkrijgbaar en mede daarom is het laag geprijsd. Daarnaast groeien de bomen in dezelfde gebieden en is het hout van beide soorten makkelijk te bewerken. Vuren is echter iets donkerder van kleur dan grenen. De noesten van grenen zijn groter dan die van vurenhout. Echter is dit geheel afhankelijk van het groeigebied.

  Grenen producten bij Miedema

  Miedema Bouwmaterialen heeft een groot assortiment grenenhout producten. We hebben onder andere de volgende producten van grenenhout:
  • Ruw hout
  • Tuinhout
  • Kozijnen
  • Aftimmerhout
  • Lijstwerk

  Miedema, houthandel in grenen hout

  Miedema is al sinds 1918 houthandel in onder andere grenenhout. Naast grenenhout bevat ons assortiment meerdere houtsoorten, waaronder hardhout, western red cedar, douglas hout en meranti. Wilt u een product bestellen in onze webshop, maar is dit niet beschikbaar in de juiste afmeting? Neem dan contact op met onze houtzagerij via 058 288 88 88. Onze houtspecialisten zagen het hout in het door u gewenste profiel of maat.
  Aan het laden
  Aan het laden