Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

64 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Meranti hout kopen

  Bent u op zoek naar meranti hout? Meranti is een van de meest populaire hardhoutsoorten in Nederland. Het is een tropische houtsoort die voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. In principe is meranti een verzamelnaam voor allerlei verschillende houtsoorten uit Zuidoost-Azië. Het merendeel van het in Nederland beschikbare aanbod meranti hout is afkomstig uit Indonesië. Meranti wordt al decennialang geïmporteerd vanwege de verscheidenheid aan toepassingen.

  Eigenschappen meranti hout

  Meranti staat bekend om de duurzaamheid van het hout. Het hout biedt een lange levensduur en weinig onderhoud. De kleur van meranti hout kan variëren van roodachtig tot bruin. Wanneer meranti vers gezaagd is, ziet u vooral een lichtrode kleur. Na een tijdje begint het hout te verdonkeren. Meranti hout laat zich eenvoudig bewerken. Het is eenvoudig te zagen, te boren, te schaven en ook goed te lijmen. Wanneer u het hout wilt behandelen, dan is het belangrijk om meranti eerst goed te ontvetten en vervolgens licht op te schuren.

  Toepassingen meranti hout

  Meranti hout is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Binnen kunt u meranti goed gebruiken voor lijstwerk zoals koplatten, plinten en bagetlijsten. Voor toepassingen aan het exterieur van uw huis is meranti uitermate geschikt voor raam- of kozijnhout. Het hout gaat in tegenstelling tot geimpregneerd naaldhout zo’n 40 jaar mee. Om deze levensduur te behalen, adviseren wij het hout goed te ontvetten en te schilderen.

  Meranti of merbau?

  Bij het plaatsen van een nieuw kozijn kunt u naast meranti hout ook kiezen voor merbau. Deze tropische hardhoutsoort is meer geel en donkerder van kleur dan meranti. Een kozijn van merbau gaat nog langer mee dan een meranti kozijn. Echter, wanneer merbau nat wordt of in aanraking komt met wateroplosbare verf, begint het hout te ‘bloeden’. Er ontstaat dan vochtplekken die niet eenvoudig zijn te verwijderen. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk bij merbau.

  Meranti hout kopen bij Miedema Bouwmaterialen

  Bent u op zoek naar meranti hout voor uw project? Miedema Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment meranti hout bestaande uit meer 85 verschillende producten. We hebben onder andere:

  • -Ruw hout
  • -Kozijnhout
  • -Raamhout
  • -Hollatten
  • -Plinten

  Heeft u een geschikte houtsoort gevonden, maar is het niet in de juiste afmeting? Bel dan met onze houtzagerij op 058 288 88 88. Onze specialisten kunnen het hout of plaat voor u op maat zagen.

  Online hout bestellen bij Miedema Bouwmaterialen

  Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 specialist in bouw- en plaatmaterialen. Met ons verzend- en haalcentrum in Leeuwarden bedienen we ruim 12.000 tevreden klanten door heel Nederland. In onze webshop vindt u naast hout, ook plaatmateriaal, deuren en ijzerwaren. Besteld u voor meer dan €350,- via onze webshop? Dan betalen wij de verzendkosten. Met onze eigen vrachtwagens kunnen heeft u het binnen 1 week op een locatie naar keuze.
  Aan het laden
  Aan het laden