Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

Vurenhout kopen

Bent u op zoek naar eenvoudig te verwerken vurenhout? Miedema Bouwmaterialen biedt een ruim aanbod vurenhout in diverse formaten en voor verschillende toepassingen. We hebben ondere andere geschaafd, ruwhout,lijstwerk en SLS. Hieronder vindt u ons complete assortiment vurenhout.

 • Specialist in Vurenhout
 • 10.000+ producten
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
 • 12.000+ tevreden klanten
76 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Wat is Vurenhout?


  In Nederland is vurenhout de meest bekende en meest gebruikte houtsoort. Het is een naaldhoutsoort dat afkomstig is van de fijnspar, in Nederland noemen we dat ook wel de kerstboom. Ook in Nederland wordt op grote schaal fijnspar aangeplant om aan de vraag van de markt te voldoen. Echter voldoet dit bij lange na niet aan de vraag van deze populaire houtsoort.

  Vurenhout dat verkrijgbaar is bij Miedema Bouwmaterialen importeren we voornamelijk vanuit koudere gebieden, zoals Scandinavië en Rusland. Vanwege het koudere klimaat groeien de bomen daar minder snel en is het hout zeer fijnjarig en bevat het minder noesten. Vurenhout uit deze gebieden is van zeer hoge kwaliteit.

  Waarvoor kunt u vuren gebruiken?

  Vurenhout is een veelgebruikte houtsoort in de bouw en voor de doe-het-zelver. Het hout wordt voor ontelbaar verschillende toepassingen gebruikt. In de bouw zien de houtsoort in massieve vorm veel terug als kozijnhout, buiten- en binnenbetimmering, kasten, trappen en raamhout. Daarnaast leent vurenhout zich uitstekend als plaatmateriaal zoals spaanplaat en triplex.

  Geïmpregneerd vurenhout voor buiten

  Vurenhout is geschikt voor buitengebruik. Wanneer u vuren wilt gebruiken voor buitentoepassingen, dan dient u geïmpregneerd vurenhout te bestellen. Dit hout is voorzien van een impregneermiddel, waardoor het beter bestand is tegen weersinvloeden. Het hout kan hierdoor langer mee. Mits geïmpregneerd, is vuren uitermate geschikt als tuinhout.

  Vurenhout voor binnengebruik

  Geschaafd vurenhout is zeer geschikt voor binnenwerk. Dit wordt dan ook veel gebruikt in plafonds, meubels en keukens. Bij Miedema hebben we een ruim aanbod geschaafd vurenhout dat direct te gebruiken is voor binnentoepassingen.

  Vurenhout of Grenenhout?

  Een veelgehoorde vraag: wat is het verschil tussen vurenhout en grenenhout? Op het eerste gezicht lijken deze houtsoorten erg veel op elkaar. Ze zijn beide eenvoudig te bewerken, groeien in dezelfde gebieden en zijn beide voordelig verkrijgbaar.

  Echter komt grenenhout niet van de fijnspar, maar van de grove dennenboom. Wanneer grenen wordt gezaagd, wordt er een kenmerkende harsgeur vrij die bij vurenhout nauwelijks te ruiken is. Opmerkelijk, want juist bij het zagen van vurenhout kan er mogelijk hars uit het hout lopen. Dit is bij grenenhout niet het geval. Een ander verschil is het feit dat de noesten van vurenhout ronder zijn dan grenenhouten noestjes. Hierdoor kunnen die na het drogen eenvoudiger uitvallen.

  3 redenen om voor Vurenhout te kiezen

  Hoe komt het dat vurenhout zo populair is? Waarom zou u voor vurenhout moeten kiezen?

  Reden 1: Vurenhout is makkelijk te bewerken
  Bent u een doe-het-zelver? Dan is vurenhout een van de meest eenvoudige houtsoorten om mee te werken. Het is eenvoudig te zagen, schuren, lijmen en te lakken etc. Mede dankzij de eenvoudige bewerking zien we dat ook onze bouw-klanten het veel gebruiken voor bijvoorbeeld lijstwerk, plaatmateriaal of als betonbadding.

  Reden 2: Vurenhout is goedkoop
  Vurenhout is erg goedkoop in aanschaf wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld Douglas hout. Dit heeft te maken met het ruime aanbod dat beschikbaar is op de markt. Houthandel Miedema biedt een ruim assortiment A-kwaliteit vurenhout voor een scherpe prijs.

  Reden 3: Vurenhout is beschikbaar in lange lengtes
  Wanneer u werkt aan grote projecten zijn balken en planken in lange lengtes onvermijdelijk. We bieden onder andere ruwhout, geschaafd en SLS-hout in lengtes van 5400 mm. Indien gewenst, kunnen wij vurenhout op maat leveren. In onze eigen zagerij kunnen we snel schakelen en leveren wanneer u dat nodig heeft.

  Vurenhout bij Houthandel Miedema

  Miedema Bouwmaterialen biedt een zeer breed assortiment vurenhouten producten. U kunt onder andere kiezen uit vuren balken, planken, achterlatten en CLS hout. Een van de meest verkochte latten is de populaire Vuren SLS 38x89 mm. De houthandel van Miedema biedt vurenhout in breedtes variërend van 34 mm t/m 250 mm en lengtes tot en met 5400 mm. Wilt u vurenhout bestellen in specifieke lengtes? Bel dan met onze houtzagerij op 058 288 88 88. Onze houtzagerij kan balken en planken zagen in de lengtes die u nodig heeft voor uw project. U vraagt, wij zagen!

  Miedema, online specialist hout- en bouwmaterialen

  Al sinds 1918 is Miedema Bouwmaterialen specialist in hout- en bouwmaterialen. Gevestigd op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden bedienen we ruim 12.000 tevreden klanten door heel Nederland. Met onze eigen transportservice kunnen we zeer snelle levering garanderen. In onze webshop kunt u naast hout en plaatmateriaal ook terecht voor gevelbekleding, ruwbouw, afbouw en ijzerwaren.

  Besteld u in onze webshop voor meer dan €350,-? Dan bezorgen we uw bestelling gratis op de door u aangegeven locatie. Uiteraard kunt uw bestelling ook bij ons afhalen in ons afhaalcentrum op de Hemrik in Leeuwarden. Plaats uw bestelling online, dan zorgen wij dat het binnen 1 uur voor u klaar staat.
  Aan het laden
  Aan het laden