Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

13 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Red Cedar Kopen?

  Red Cedar, ook wel Western Red Cedar of WRC, is het hout van de reuzenlevensboom. Deze naaldboom groeit voornamelijk in Noord-Amerika en kan daar een hoogte bereiken van 80m. Vanwege de populariteit van het Red Cedar hout, wordt in deze regio’s op grote schaal productiebossen aangeplant.

  Kenmerken Red Cedar
  Red Cedar is een duurzame houtsoort met een lange levensduur dat zeer goed bestand is tegen extreme weersinvloeden. Voor toepassingen buitenshuis gaat Red Cedar tussen zo’n 20 tot 25 jaar mee.

  Red Cedar behandelen
  Red Cedar laat zich relatief makkelijk behandelen, maar het is niet nodig. Liefhebbers laten Red Cedar vaak behandelen omdat men de kleur wil behouden. De kleur van Red Cedar kan variëren van lichtroze tot chocoladebruin, geheel afhankelijk van het groeigebied en de omstandigheden. Wanneer u besluit het hout onbehandeld te laten, zal het naar verloop van tijd een grijze kleur krijgen. Het behandelen van Red Cedar kunt u het beste doen met een goede houtolie of beits.

  1. Licht van gewicht
  2. Hoge isolatiewaardes, beste onder de naaldhoutsoorten
  3. Weerbestendig, geschikt voor binnen en buiten
  4. Duurzaamheidsklasse 2 (levensduur tussen de 20 en 25 jaar)
  5. Behandelen niet nodig, maar wel gewenst voor de uitstraling

  Toepassingen Red Cedar

  Red Cedar is vanwege de unieke eigenschappen een zeer populaire houtsoort. Red Cedar is vooral als gevelbekleding populair, omdat het de naaldhoutsoort is met de beste isolerende eigenschappen. Voor buitentoepassingen ziet u het ook veel terug in de vorm van boeidelen of als tuinhout.


  Voor toepassingen binnenshuis is Red Cedar hout voor meerdere redenen populair. Omdat Red Cedar trillingen en geluid goed kan absorberen, wordt het veel gebruikt als lambrisering. Met lambrisering van Red Cedar bent u verzekerd van een goede akoestiek in huis.

  Ook in sauna’s is het gebruik van Red Cedar populair. Het is een relatief schone houtsoort waar schimmels en bacteriën allergisch voor zijn. Daarnaast voert Red Cedar goed warmte af en heeft het bij verwarming een aangename geur.

  Red Cedar kopen bij Miedema

  Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u terecht voor verschillende Red Cedar producten. We hebben een ruim aanbod ruw hout in diverse diktes en afmetingen. Ook hebben we een ruim assortiment rabat en boeidelen.

  Al sinds 1918 levert Miedema Bouwmaterialen Red Cedar hout voor de bouw en timmerindustrie. Vanuit de Friese hoofdstad Leeuwarden bedienen we ruim 12.000 tevreden klanten door heel Nederland. Naast Red Cedar kunt u bij Miedema ook terecht voor allerlei andere houtsoorten, zoals meranti, douglas en vurenhout.

  Besteld u iets in onze webshop en wilt u dat laten bezorgen? Geen probleem! Met ons eigen vrachtwagenpark kunnen we een snelle levering garanderen. Wanneer u voor meer dan €350,- exclusief btw besteld, dan bezorgen we het gratis. Wilt u uw bestelling afhalen? Dan bent u van harte welkom in ons afhaalcentrum op de Hemrik in Leeuwarden. Producten die we op voorraad hebben, staan binnen 1 uur voor u klaar.
  Aan het laden
  Aan het laden