Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Ruim assortiment MDF
 • Gratis verzending vanaf €350
 • 12.000 + tevreden klanten
 • Deskundige adviseurs
24 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  MDF platen kopen?

  Medium-Density-Fibreboard, afgekort tot MDF, is een type plaat die voor zeer veel toepassingen wordt gebruikt. MDF-plaat is board dat bestaat uit fijne houtvezels die op elkaar zijn geperst. In tegenstelling tot hardboard wordt aan de MDF-plaat lijm toegevoegd. Hierdoor ontstaat een stevig en flexibel geheel dat niet snel breekt. Daarnaast werkt MDF-plaat bijna niet.

  Soorten MDF-plaat

  MDF-platen kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Naast het standaard MDF is er bijvoorbeeld MDF V313. Deze MDF-platen beschikken over watervaste eigenschappen, waardoor deze geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Voor toepassingen in de buitenlucht is de MDF Exterior plaat een goede oplossing. Deze plaat is voorzien van een speciale lijm, waardoor deze beter bestand is tegen weersinvloeden van buitenaf. Gegrond MDF is voorzien van een grondlaklaag, waardoor overschilderen eenvoudiger mogelijk is, zonder dat er een extra laag op moet komen.

  Toepassingen MDF-plaat

  Door de veelzijdigheid van de MDF-plaat zien we dat deze voor zeer veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Zo zien we de MDF onder andere terug in meubels, vensterbanken, deuren, kasten, keuken, als plafond- en wanddecoratie etc.

  MDF-plaat versus spaanplaat

  Spaanplaat wordt vaak als een uitstekend alternatief gezien voor de MDF-plaat. Logisch, want het is voordeliger, lichter en buigt minder snel. Een MDF-plaat is echter beter bestand tegen vocht en splintert niet. Afhankelijk van uw project, dient u een keuze te maken tussen spaanplaat en MDF-plaat.

  MDF-platen bij Miedema

  Bent u op zoek naar MDF-plaat? Bestel dan online bij Miedema Bouwmaterialen. We bieden een ruim assortiment MDF-platen in verschillende diktes en afmetingen. Bij Miedema kunt u terecht voor MDF in diktes van 4, 6, 9, 12, 16, 18 en 22 milimeter. Miedema Bouwmaterialen is al ruim 100 jaar een ervaren specialist in plaatmaterialen, loof- en naaldhout, ijzerwaren en ruw- en afbouw. Met een ruim assortiment leveren we aan zowel de zakelijke als particuliere klant. Ruim 12.000 tevreden klanten kiezen voor de bouwmaterialen uit de groothandel van Miedema. Heeft u een vraag met betrekking tot de materialen die u nodig hebt voor uw project? Bel dan met onze klantenservice via 058 288 88 88
  Aan het laden
  Aan het laden