Veelgestelde vragen Registreren Outlet
inclusief BTW

Beschrijving

Technische Specificaties

Deze webshop gebruikt cookies om onze webshop verder te verbeteren op basis van het gebruik.

Milieu

Miedema Bouwmaterialen wil vanzelfsprekend maatschappelijk verantwoord ondernemen en is natuurlijk gecertificeerd. Van duurzame lak of verfbehandelingen op duurzame basismaterialen tot ons advies voor de juiste verwerkings- en onderhoudsvoorschriften zijn voor ons vanzelfsprekend. Zo dragen we bij aan een beter milieu.
Miedema Bouwmaterialen is van mening dat de bossen op deze wereld op een verantwoorde manier geëxploiteerd dienen te worden en is daarom een officiële leverancier van hout met een duurzaamheidkeurmerk. De keurmerken waarvoor Miedema Bouwmaterialen gecertificeerd is en bewaakt zijn:

FSC®

FSC® is een Internationaal orgaan en is ontstaan uit de behoefte om te komen tot duurzaam winnen van hout. FSC® betekent Forest Stewardship Council®. Sociale belangen, het milieu en de nationale economie staan centraal. FSC® is opgericht in 1993 met als doel het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in de tropische gebieden. FSC® heeft wereldwijd een standaard opgesteld, met daaraan gekoppeld het FSC® keurmerk. Miedema Bouwmaterialen is FSC® gecertificeerd en voldoen daarmee aan de chain of Custody. Voor meer informatie zie: http://www.fsc.nl/nl-nl 


Vraag naar onze FSC®- gecertificeerde productenImage title

PEFC

PEFC staat voor ‘Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes’ en is een organisatie die het duurzaam beheren van bossen promoot via onafhankelijke certificering door derde partijen.  Dit biedt klanten en consument de mogelijkheid om producten te kiezen uit milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde en economische levensvatbare bosbouw. Miedema Bouwmaterialen is PEFC gecertificeerd en voldoet daarmee aan de Chain of Custody. Voor meer informatie zie: http://pefcnederland.nl/ Image titleDownload hier ons certificaat

CO2 Neutraal

Naast onze speerpunten wat betreft duurzaam hout, verdiept Miedema Bouwmaterialen zich tevens in duurzaam ondernemen. Zo streeft Miedema Bouwmaterialen naar CO2 neutraal produceren. Dit houdt in dat wij trachten de broeikasgassen die tijdens het proces worden uitgestoten, te compenseren door bijvoorbeeld het opwekken van groene stroom met onze windmolen.

Naast het zelf duurzaam ondernemen speelt Miedema Bouwmaterialen een rol in het bouwproces van haar klanten die CO2 neutraal bouwen. Ten opzichte van supplementaire bouwmaterialen heeft hout als eigenschap het ‘vastleggen’ van CO2, in elke m3 hout wordt gemiddeld 0,9 ton CO2 opgeslagen. Het bouwen met hout past daarmee in de cradle to cradle filosofie.

Aan het laden
Aan het laden