Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in Neuslatten
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Alles op maat te zagen
 • Gratis verzonden vanaf €350,-
11 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Neuslatten kopen?

  Voor een strakke afwerking en bescherming van een kozijn kunt u neuslatten kopen, ook wel dorpelbeschermer of dorpelafdekker genoemd. Neuslatten bieden bescherming tegen verschillende weersomstandigheden aan het onderliggende hout. Een neuslat plaatst u op de onderdorpel van uw kozijn. Hierdoor voorkomt u dat er in het kozijn vocht en vuil ophoopt. Zoals de naam al zegt, dient de ‘neus’ minimaal 5 millimeter over te steken vanaf de rand van de onderdorpel tot het begin van de neus. Oftewel, er dient een ruimte van 5 millimeter beschikbaar te zijn voor ventilatie.

  Hoe neuslatten plaatsen?

  Indien nodig, dient u allereerst de oude glas- of neuslat te verwijderen. Hou 4 millimeter ruimte tussen de nieuw aan te brengen neuslat en de bestaande glaslatten die aansluiten op de stijlen. Verwijder de oude celband en kit. Maak de sponningen en het glas schoon en maak het vetvrij. Maak de nieuwe glaslatten op maat en boor voor met een onderlinge afstand van 300 millimeter. Hou een afstand van max 50 millimeter tussen de zijkanten van de glaslatten en het eerste boorgat. Zet de boorgaten, sponningen en afgezaagde kanten in een goede watervaste grondverf. Breng zelfklevende celband aan (kitvoegdiepte 6 millimeter breedte 4 millimeter). Plaats 5 mm dikke neuslatclips in de boorgaten aan de onderzijde van de neuslatten. Plaats nu het celband van de neuslatten stevig tegen het glas. Houdt hier rekening met de minimale breedte van 5 millimeter. Bevestig vervolgens de neuslatten met lenskopschroeven. Kit nu de voegen en vrije ruimte russen de glaslatten en de stijlen af met beglazingskit. De opening onder de neuslat houdt u open! Op deze manier voorkomt u dat het hout gaat rotten.

  Neuslat vs Glaslat

  De ventilerende glaslat is een veelgebruikt alternatief voor de neuslat. Ventilerende glaslatten hebben dezelfde eigenschappen als neuslatten: Het zorgt voor een nette afwerking van uw kozijn, houdt wind en vocht buiten de deur en door de ventilerende eigenschappen zou het niet meer rotten. Een neuslat is een goed optie voor nieuwe kozijnen waarbij een lange en duurzame levensduur de voorkeur geniet. Het is beter bestand tegen de weersomstandigheden en minder gevoelig voor houtrot. Daarnaast is het eenvoudiger over te schilderen. De onderhoudskosten bij neuslatten zijn dan ook lager.

  Neuslatten kopen bij Miedema Bouwmaterialen

  Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u in diverse afmetingen neuslatten kopen. Alle neuslatten die u in onze webshop kunt bestellen, worden geproduceerd in onze eigen zagerij. Wilt u uw neuslatten op maat laten maken? Bel dan met onze zagerij op 058 288 88 88. Onze specialisten kunnen u adviseren over de maat en het vervolgens voor u op maat zagen.Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 de groothandel in hout- en plaatmaterialen. Onze webshop biedt een ruim assortiment voor alles wat u aan bouwmaterialen nodig heeft. Besteld u voor meer dan €350 in onze webshop? Dan bezorgen we het gratis op de door u gewenste bestemming. Ruim 12.000 klanten gingen u voor.
  Aan het laden
  Aan het laden