Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Bezorging tot op de bouwplaats
 • 12.000+ TEVREDEN KLANTEN
 • 100+ jaar ervaring
 • OSB-platenspecialist
4 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  OSB platen kopen

  Oriented Stranded Board, afgekort tot OSB plaat, is type plaat dat voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt. Het is een betrouwbaar product met een stabiele kwaliteit en is met name gericht op constructieve doeleinden. Een OSB plaat is opgebouwd uit meerdere lagen houtschilfers dat met behulp van bindmiddelen op elkaar wordt geperst. OSB platen worden steeds populairder, mede door het ecologische aspect. Een OSB plaat is namelijk voordeliger te produceren dan bijvoorbeeld multiplex. Daarnaast kan bijna al het hout van de gebruikte bomen tot OSB worden verwerkt. Vanwege de lage kosten en multifunctionele toepassingen zien we de OSB plaat steeds vaker bij bouwprojecten.

  Toepassingen OSB plaat

  De OSB plaat wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo zien we OSB terug in de bouw als vloerplaat, wandplaat of als dakelement. Daarnaast wordt OSB gebruikt als tijdelijke betonbekisting, als omheining voor een bouwplaats of een tijdelijke afzetting. Ook zien we OSB plaat terug als een tafelblad, als onderdeel van een kast of meubel en is het uitermate geschikt als ondervloer voor een parketvloer of laminaat. Verder wordt osb gebruikt in pallets of transportkisten en is het geschikt als laadvloer voor een aanhanger of oplegger.OSB platen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, ook wel verlijmingsklasses genoemd. We kennen de volgende klasses:

  OSB-1: wordt gebruikt in een droge omgeving. Te denken valt aan het interieur van een bankstel.

  OSB-2: toepasbaar als dragende constructie in een droge omgeving.

  OSB-3: watervaste OSB plaat, dragende constructies.

  OSB-4: geschikt in vochtige omgeving voor zware constructies.


  OSB plaat of Underlayment?

  Een veelgebruikt alternatief voor OSB platen zijn underlayment platen. Deze platen beschikken over soortgelijke kenmerken en worden voor dezelfde doeleinden gebruikt. Er zijn echter wel degelijk verschillen te benoemen. Underlayment platen zijn opgebouwd uit meerdere lagen fineer die men watervast op elkaar verlijmd. Hierdoor ontstaat een zeer sterke plaat die in veel gevallen sterker is dan massief hout. Qua uitstraling oogt underlayment strakker, waardoor het vaker gebruikt wordt op plaatsen waarbij de uitstraling belangrijk is. OSB bestaat uit watervast op elkaar verlijmde houtspaanders en is grover van structuur. Deze platen zijn minder geschikt in vochtige omgevingen dan underlayment, maar daartegenover staat de voordelige prijs.

  OSB platen kopen bij Miedema

  Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u OSB platen kopen in verschillende diktes en afmetingen. We bieden OSB platen aan in diktes variërend van 9 t/m 18 mm. Wilt u een of meerdere OSB platen op maat geleverd hebben? Bel dan met onze zagerij op 058 288 88 88. Onze specialisten kunnen de platen op maat zagen met de door u gewenste afmetingen. Naast OSB platen kunt u bij Miedema terecht voor allerlei verschillende hout- en plaatmaterialen, ijzerwaren en gevelbekleding.

  Image title
  Aan het laden
  Aan het laden