Veelgestelde vragen Registreren Outlet
inclusief BTW

Beschrijving

Technische Specificaties

Deze webshop gebruikt cookies om onze webshop verder te verbeteren op basis van het gebruik.

Miedema Bouwmaterialen vroeger

In 1917 neemt Andries Miedema een bestaand bedrijfje over en vestigt zich onder de naam A. Miedema & Zn op Camstraburen te Leeuwarden als Pomp-, Mast-, Blokmakerij en Draaierij. Aan dit pakket worden later gereedschapstelen voor de landbouw en aannemerij toegevoegd. In de begin jaren tachtig verhuist het bedrijf naar de Familie van der Weijstraat. Door overname van Visser Houtwaren in 1986 wordt het pakket uitgebreid met ‘lijstwerk’ voor de aannemerij.

In 1991 wordt Swedamast opgericht. Dit bedrijf handelt in polyester-, aluminium- en houten vlaggenmasten.

In 1993 wordt het onderdeel ‘gereedschapstelen’ verkocht. Het bedrijf Buit Houtindustrie ingelijfd, waardoor het watersportartikelen pakket compleet is. Door groei worden het pand en het bedrijfsterrein te klein, waarna gezocht wordt naar een nieuwe locatie.

Al jarenlang bestonden er goede contacten tussen Miedema en Timmermans . Timmermans liet deelbewerkingen uitvoeren door Miedema en Miedema Houtwaren kocht hout in bij Timmermans. Dit deed ertoe besluiten de beide bedrijven samen te voegen onder één dak.
Na nieuwbouw bij en verbouw van het bestaande pand verhuist Miedema in mei 1996 naar het pand van Timmermans. Vanaf 2003 zijn de twee bedrijven verder gegaan onder de naam MiedemaHout.

In de loop der jaren is MiedemaHout uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 70 medewerkers, en is specialist in hout- en bouwproducten en de bewerking ervan. Met inzet en passie voor klanten levert MiedemaHout aan aannemers, andere bouwgerelateerde bedrijven, jachtbouwers, industriële klanten en overige opdrachtgevers.

In 2008 vierde MiedemaHout haar 90-jarig bestaan.

Miedema Bouwmaterialen nu...

Miedema Bouwmaterialen  is totaalleverancier voor de bouw en aannemerij en levert hout en plaatmateriaal, ruwe bouwmaterialen, afbouwmaterialen en ijzerwaren.

In de traditionele markt een modern bedrijf met een historisch hart in het centrum van Friesland.


Aan het laden
Aan het laden