document.documentElement.className = document.documentElement.className.replace("no-js","js");

Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: TUINHOUT3

Renovatie Anjenplein


  • - Opdrachtgever: Wits Noord / WoonFriesland
  • - Omvang: 122 woningen
  • - Type project: Renovatieproject
  • - Tijdsduur project: November 2018 – April 2019

Wooncorporatie WoonFriesland en Wits Noord vastgoedonderhoud zijn gestart met het renoveren van flats aan de Anjen en het Anjenplein in Leeuwarden. In totaal zijn 122 woningen gerenoveerd. De renovatie beslaat met name het renoveren van toiletten, badkamers en keukens. Hiernaast zijn ook energiebesparende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie en het vervangen van verouderde meterkasten. Om de bewoners zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, zijn ze van tevoren goed geïnformeerd over de werkzaamheden. Er zijn strakke deadlines gehanteerd, zodat de bewoners spoedig hun woning weer konden betrekken.


''Met name de korte lijntjes die nodig zijn bij dit soort projecten hebben we als prettig ervaren. Alles wat we nodig hebben, heeft Miedema op voorraad en worden na bestelling de volgende dag geleverd. Dat geldt zélfs voor het vele maatwerk’ ''Peter Storm, Uitvoerder Wits Noord

Efficiënte en duurzame oplossing

Voor de renovatie van de toiletten en badkamers was Wits-Noord op zoek naar een duurzame wandoplossing dat snel en eenvoudig te monteren is. Waar doorgaans tegels aan de wand van badkamers en toiletten worden geplaatst, adviseerde Miedema de kant- en klare tegelpanelen van Fibo Trespo. Deze zijn eenvoudig te plaatsen, laag in kosten bij meerjarig onderhoud en niet van échte tegels te onderscheiden.

In tegenstelling tot andere projecten, (bijv. 131 badkamers Gerbrandyweg), waar het mogelijk was alles vooraf op maat te zagen, waren hier veel maatverschillen. Alles diende op locatie te worden ingemeten en ter plaatse te worden gezaagd. De wandpanelen van de toiletten zijn van tevoren op maat gezaagd en konden direct worden geplaatst. Alleen de paspanelen van de badkamerwanden dienden nog op locatie te worden gezaagd.


Meer projecten


Aan het laden
Aan het laden