Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

Raadhuisplein Drachten

SAKOL Nederland / Miedema Bouwmaterialen is als contractleverancier Hout- en Plaatmaterialen aangemerkt bij de nieuwbouw Raadhuisplein te Drachten.  Koopmans Bouw en Friso Bouwgroep hebben voor SAKOL gekozen omdat zij heeft bewezen een meerwaarde in het bouwproces te zijn en veel toegevoegde waarde heeft.

De herontwikkeling van het Raadhuisplein is een project van Redema Consultants, Koopmans Bouw en de gemeente Smallingerland. Met de start wordt een bouwperiode van ongeveer vier jaar ingeluid in het centrum van Drachten. De bouw van de eerste fase, die het overgrote deel van het project omvat, zal circa twee jaar in beslag nemen. De herontwikkeling behelst een investering van ruim 100 miljoen euro en bestaat uit het realiseren van een ondergrondse parkeergarage voor 700 auto's, 21.000 vierkante meter commerciële ruimte en 170 woningen. Het nieuwe Raadhuisplein is op dit moment een van de grootste bouwprojecten in Noord-Nederland en zal een zeer belangrijke kwaliteitsimpuls betekenen voor de Drachtster binnenstad.

Redema Consultants is de ontwikkelaar van de parkeergarage en de winkels. Van de winkelruimte is nu circa 85% verhuurd aan onder meer Albert Heijn, Dirk van den Broek, The Sting, Media Markt, Douglas en Van der Velde boeken. Naast de bouw van het complex neemt Koopmans ook de ontwikkeling van de woningen voor zijn rekening. De parkeergarage en de bovengrondse parkeerplaatsen komen in eigendom van de gemeente Smallingerland, die de garage ook zal gaan exploiteren.

Aan het laden
Aan het laden