Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in raamhout
 • Eigen houtzagerij
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
4 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Raamhout kopen

  Bent u op zoek naar raamhout voor uw project? Bij Miedema Bouwmaterialen bieden we raamhout aan in diverse afmetingen. Wat is raamhout precies? Raamhout is in feite de houten lijst die om het glas van een ruit wordt geplaatst. Raamhout wordt vaak verward met kozijnhout, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het raamhout zorgt ervoor dat het glas van een ruit stevig op z’n plaats blijft zitten en het interieur vrij blijft van tocht en vocht. Raamhout is beschikbaar voor enkelglas (sponning aan 1 kant) en voor dubbelglas (sponning aan 2 kanten).De meest gebruikte houtsoort voor raamhout is meranti. Deze tropische hardhoutsoort is goed bestand tegen alle weersinvloeden. Het hout werkt bijna niet en is daarom uitermate geschikt om een raam op z’n plaats te houden. Daarnaast heeft meranti raamhout een zeer lange levensduur, waardoor het een duurzaam product is om mee te werken.

  Verschil tussen raamhout en kozijnhout

  Vaak worden raamhout en kozijnhout met elkaar verward. Er zijn echter wel degelijk verschillen. Kozijnhout wordt geplaatst voor een deur of raam en blijft daar ook stevig op z’n plaats zitten. Raamhout wordt meestal gebruikt voor openslaande ramen, waarin het raam door middel van scharnieren van het kozijn kan worden gescheiden. Wanneer u een wand heeft met bijvoorbeeld vier ramen waarvan er twee openslaande ramen bevatten, kunt u ervoor kiezen de twee dichte ramen alsnog te bekleden met raamhout. Hierdoor geeft u optisch een strakkere uitstraling aan uw ramen.

  Raamhout kopen bij Miedema Bouwmaterialen

  Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u in verschillende afmetingen raamhout kopen. Onze houtzagerij produceert haar eigen raamhout. Wij kopen de beste kwaliteit meranti in en laten dit door onze eigen mensen zagen in de gewenste afmetingen. Bent u dus op zoek naar raamhout in een specifieke afmeting, maar staat deze niet online? Bel dan gerust met onze zagerij via 058 288 88 88. We kunnen uw raamhout altijd zagen in de door u gewenste afmetingen.Naast de productie van hout is Miedema al sinds 1918 groothandel in plaatmaterialen voor de Nederlandse markt. Al ruim 100 jaar kunt u bij ons terecht voor alle materialen die u nodig heeft voor uw bouwproject. Inmiddels hebben ruim 12.000 klanten met tevredenheid besteld via onze webshop. Besteld u meer dan €350,- via onze webshop, dan bezorgen we uw bestelling gratis.

  Image title
  Aan het laden
  Aan het laden