Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

60 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Ruw hout kopen

  Ruw hout is vers gezaagd hout dat direct uit de zagerij komt. Dit heet ook wel fijnbezaagd of bezaagd hout. Ruw hout heeft een stoer uiterlijk waarvan iedere plank of balk een kleine beetje kan verschillen in dikte vanwege de ruwe zaagsnede. Ook bevat ruw hout veel meer splinters dan bijvoorbeeld geschaafd hout.

  Waarvoor wordt ruw hout gebruikt?

  Ruw hout wordt het meest gebruikt bij toepassingen buitenshuis. Zo zien we het veelal terug als houten gevelbekleding of voor gebruik in de tuin. In ons assortiment hebben we ook behandelde ruw houten planken. Zo hebben we bijvoorbeeld vuren planken voorzien van grey wash behandeling. Uiteraard kunt u ruw hout ook zelf behandelen. Gebruik bij verven of beitsen een grove kwast en strijk deze in beide richtingen uit.

  Ruw hout versus geschaafd hout

  Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen ruw hout en geschaafd hout. Zoals de naam al zegt, is geschaafd hout met een schaaf glad gemaakt. Ook is geschaafd hout maatvaster en splintert het niet. Dit in tegenstelling tot ruw hout. Schilderen van geschaafd hout is goed mogelijk, maar ruw hout neemt de verf beter op in de structuur van het hout.

  Ruwe houtsoorten bij Miedema

  Miedema biedt een ruim assortiment ruw hout. We hebben onder andere de volgende houtsoorten:

  -Azobe
  -Gerutu
  -Grenen
  -Meranti
  -Plato Fraké
  -Vuren
  -Western Red Cedar

  Ruw hout bij Miedema is in diverse afmetingen beschikbaar. Ons assortiment ruw hout is van zeer goede kwaliteit. 

  Miedema, leverancier van ruw hout

  Bent op u zoek naar een betrouwbare leverancier voor ruw hout? Miedema is al sinds 1918 dé leverancier van ruw hout. Vanuit Leeuwarden bedienen we klanten door heel Nederland. Heeft u een geschikte houtsoort gevonden voor uw project, maar staat de gewenste afmetingen er niet tussen? Bel dan met onze houtzagerij via 058 288 88 88. Dan zagen we het hout in de door u gewenste maat.

  Naast houtleverancier is Miedema ook leverancier voor plaatmateriaal, ruw- en afbouwmaterialen en ijzerwaren. Voor al uw bouwproducten bent u bij Miedema aan het juiste adres. Onze webshop bevat een ruim assortiment bouwproducten waarmee u ieder project kunt aannemen. Besteld u voor meer dan €350 excl. BTW in onze webshop, dan betalen wij de bezorgkosten.
  Aan het laden
  Aan het laden