• Spaanplaat specialist
 • Groothandel sinds 1918
 • 12.000 + tevreden klanten
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
10 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Spaanplaat kopen?

  Spaanplaat is een type plaat dat opgebouwd is uit kleine stukjes hout, ook wel spaanders genoemd. De spaanders worden onder hoge druk bij ineen geperst en bij elkaar gehouden door middel van een kunsthars. Hierdoor wordt de spaanplaat een stevig geheel en kunt u de plaat voor meerdere toepassingen gebruiken. Omdat de spaanplaat vooral bestaat uit kleine stukjes afvalhout, is het een voordelig product waar u veel mee kunt. Er is een groot verschil in kwaliteiten van de platen. Hoe meer spaanders een spaanplaat gevat, hoe beter de kwaliteit. Betere kwaliteit van de plaat betekent meer stevigheid en eenvoudigere verlijming.

  Waar wordt het voor gebruikt?

  Spaanplaat wordt bij veel bouwprojecten en klussen gebruikt. Het is een plaat die multifunctioneel inzetbaar is. Vooral in de meubelindustrie en in de bouw zien we het terug als veelgebruikt bouwmateriaal. Met name in de bouw wordt het veel gebruikt ter versterking van wanden (als plaat achter de gipsplaat), bekleding van wanden en deuren. De spaanplaat wordt voornamelijk gebruikt voor projecten binnenshuis. Een standaard spaanplaat is namelijk beperkt bestand tegen vocht. Het zet namelijk uit wanneer het wordt gemonteerd in een vochtige omgeving. Wanneer u toch spaanplaat nodig heeft in een vochtige omgeving, kunt u kiezen voor een vochtwerende spaanplaat V313. Dit is een plaat met vochtwerende eigenschappen en zet minder snel uit dan een standaard spaanplaat. Deze spaanplaat wordt zwaar op elkaar geperst en is te herkennen aan de groene kleur.

  Spaanplaat vs MDF

  Er wordt vaak de vergelijking gemaakt tussen spaanplaat en MDF-platen, maar wat is het verschil? Spaanplaat bestaat uit grove kleine stukjes hout die met een kunsthars aan elkaar verlijmd worden. MDF-platen worden op een soortgelijke manier gemaakt, alleen wordt het gebruikte afvalhout eerst vermaalt tot fijne korrels. Hierdoor ontstaat een soort houtpoeder die vervolgens aan elkaar verlijmd worden. Omdat beide typen platen bestaat uit rest/afvalhout, zijn beide platen relatief goedkoop in aanschaf. MDF heeft een fijnere structuur dan spaanplaat. Hierdoor splintert het niet en zijn ze gemakkelijker af te werken. MDF wordt ook veel buiten gebruikt in tegenstelling tot spaanplaat, dat minder goed tegen de vochtige buitenlucht bestand is.

  Spaanplaat kopen bij Miedema

  Bent u op zoek naar spaanplaat? Miedema Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment aan in diktes van 12 t/m 22 millimeter. Geschuurd of ongeschuurd, wij hebben het voor u op voorraad. Miedema Bouwmaterialen levert al sinds 1918 bouwmaterialen voor heel Nederland. Met ruim 100 jaar ervaring kunt u rekenen op het beste advies voor uw bouwproject. Heeft u vraag over bijvoorbeeld spaanplaat? Of wilt u een plaat op maat laten zagen. Belt u dan met een van onze specialisten via 058 - 288 88 88
  Aan het laden
  Aan het laden