Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

 • Specialist in Timmerpanelen
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Gratis bezorg vanaf €350,-
 • Sinds 1918
19 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Timmerpanelen kopen

  Waar moet u op letten bij timmerpanelen kopen? Timmerpanelen zijn panelen, vaak van kleine delen massief hout of spaanplaat, die aan elkaar verlijmd worden. Timmerpanelen komen dus niet uit één deel van een boom, maar dit wordt in kleine delen aan elkaar verlijmd. Deze verlijming zorgt voor een zeer stevig geheel. De kans op kromtrekken wordt hiermee ook volledig geminimaliseerd. Timmerpanelen kunnen van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Bij Miedema Bouwmaterialen hebben we een ruim aanbod spaanplaat timmerpanelen met een wit gelamineerde laag of grenen timmerpanelen.

  Waarvoor worden timmerpanelen gebruikt?

  Timmerpanelen zijn uitermate geschikt voor het realiseren van meubels. We zien timmerpanelen dan ook veel terug in kasten, als onderdeel van tafels, bedden en bureaus. Vanwege de verlijming van timmerpanelen is het mogelijk om timmerpanelen te realiseren van uitzonderlijk grote lengtes en breedtes.

  In tegenstelling tot andere plaatmaterialen bieden timmerpanelen een aantal voordelen:

  • -Vanwege de stevige verlijming ontstaat een zeer sterke plaat. Hierdoor is het mogelijk om er stevige verbindingen mee te realiseren. Ook is het zeer goed te schroeven. Panelen van bijvoorbeeld MDF zijn volledig verlijmd en buigen hierdoor sneller. Timmerpanelen van massief hout buigen minimaal.

  • -Grenen timmerpanelen zijn zeer goed te verwerken en te verzagen. Bij het verzagen van een massief houten timmerpanelen zie je op de zaagnaad nog altijd hout (in plaats van een binnenkant van een gefineerde of gelamineerde plaat).  • -Timmerpanelen hoeven niet stevig te worden afgewerkt. Met een minimale bewerking (bijvoorbeeld olie) behoudt een timmerpaneel haar natuurlijke uitstraling.

  • -Het fabriceren van de timmerpanelen zorgt voor een grote oppervlakte tegen een betaalbare prijs.

  • -Timmerpanelen bij Miedema worden standaard geleverd met een glad geschuurde oppervlakte en is daarom veel fijner afgewerkt dan bijvoorbeeld ruw hout.
  *Timmerpanelen kunnen alleen binnenshuis worden gebruikt.

  Timmerpanelen op maat zagen Miedema

  Bent u op zoek naar timmerpanelen, maar kunt u deze niet vinden in de juiste lengte of breedte? Geen probleem! Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u uw plaat op maat laten zagen. Onze zagerij zaagt uw timmerpanelen in de door u gewenste maat op de millimeter nauwkeurig. Timmerpanelen bij Miedema Bouwmaterialen zijn standaard leverbaar in twee diktes, van 18mm en 28mm.

  Naast timmerpanelen, biedt de groothandel van Miedema Bouwmaterialen een uitgebreid assortiment plaatmaterialen. Met meer dan 500 verschillende plaatmaterialen kunt u bij ons altijd vinden wat u zoekt. Mocht u er niet uit komen, bel dan met een van onze specialisten via 058 288 88 88. Met de jarenlange ervaring en kennis van de markt weten ze uw vraag altijd te beantwoorden.
  Aan het laden
  Aan het laden