Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

Tuinhout

 • Specialist in tuinhout
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Sinds 1918
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
64 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Tuinhout kopen

  Grof gezegd is tuinhout een verzamelnaam voor alle soorten hout die buitenshuis worden gebruikt. Tuinhout dient goed bestand te zijn tegen alle mogelijke weersinvloeden. Vocht, droogte, wind of vorst, het hout moet er goed tegen bestand zijn. Daarom wordt er vaak gebruikt gemaakt van hardhout of geïmpregneerd zachthout. Veelgebruikte houtsoorten zijn Azobe, douglas, grenen en vuren.

  Hardhout versus geïmpregneerd zachthout

  Afhankelijk van uw project dient u te kiezen tussen het gebruik van hardhout of geïmpregneerd zachthout. Hardhoutsoorten zijn duurzame soorten die, indien er direct contact is met de grond of de buitenlucht, niet direct houtrot optreedt. Dit zou de eerste 5 jaar niet moeten gebeuren. Een zachte houtsoort die wordt blootgesteld aan het weer zal last krijgen van schimmels en rot. Door het hout te impregneren wordt de aantasting tegengegaan en wordt de levensduur verlengd.

  Hardhout
  Voordelen

  -Erg duurzaam, lange levensduur (tot wel 40 jaar)
  -Stevig, geschikt voor de zwaardere projecten

  Nadelen
  -Vanwege de lange levensduur is de prijs ook hoger
  -Hardhout wordt glad en is daarom niet geschikt voor alle tuinprojecten

  Geïmpregneerd zachthout
  Voordelen

  -5-10 jaar goed bestand tegen weersinvloeden
  -Lichter, eenvoudiger om mee te werken
  -Laaggeprijsd

  Nadelen
  -Na gebruik niet meer te hergebruiken
  -Bij bewerking dient er weer impregneermiddel te worden aangebracht

  Producten van tuinhout bij Miedema

  Tuinhout wordt veelal verwerkt tot verder werkbare producten. Miedema biedt een assortiment tuinpalen gemaakt van douglas en hardhout. Naast tuinpalen, bieden we ook tuinschermen en tuindeuren aan. Ook kunt u bij ons terecht voor rabatdelen, vlonderplanken en regels en balken.

  Tuinhout kopen bij Miedema

  Als tuinhoutspecialist van het Noorden kunt u bij Miedema Bouwmaterialen altijd uw gewenste tuinhout kopen. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en u kunt rekenen op een goede service. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over een product, weet u niet welke houtsoort u het beste kunt gebruiken voor uw project in de tuin? Belt u dan gerust met een van onze tuinhoutspecialisten via 058 288 88 88. We leveren inmiddels ruim 100 jaar bouwmaterialen voor de zakelijke en particuliere klant. Ruim 12.000 tevreden klanten gingen u voor.  Image title
  Aan het laden
  Aan het laden