7 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Underlayment platen kopen

  Underlayment, in het Nederlands vertaald als onderlaag, is een veelgebruikte plaat voor verschillende toepassingen. Underlayment platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen fineer die haaks op elkaar zijn verlijmd. Hierdoor wordt een stevige plaat gecreëerd die u voor meerdere toepassingen kunt gebruiken. Deze platen worden onder meer gebruikt als ondervloer, als draagconstructie en wandbekleding in droge omgevingen. Omdat underlayment platen beschikken over een messing en groef, is het mogelijk de platen strak tegen elkaar aan te leggen.

  Soorten underlayment platen

  Bij Miedema Bouwmaterialen kunt u verschillende soorten underlayment platen kopen. Underlayment houtsoorten die we aanbieden zijn onder andere araucofloor, ellitios pine, Fins vuren en grenen. We bieden underlayment aan in diktes van 9mm tot en met 18mm. Een underlayment plaat van 9mm dik, is bijvoorbeeld uitermate geschikt als vloerplaat. Wanneer u een dak wilt beplaten, kunt u het best gebruikmaken van 18mm platen.

  Toepassingen underlayment platen:

  • - Als ondervloer / vloerplaat
  • - Geschikt voor draagconstructie
  • - Wandbekleding

  Underlayment vs OSB

  Een alternatief voor underlayment is de OSB-plaat. Deze platen lijken erg veel op elkaar en worden voor dezelfde toepassingen gebruikt. Er zijn echter wel verschillen. De OSB-plaat heeft een ruwer oppervlak in tegenstelling tot underlayment. Hierdoor is een OSB plaat voordeliger dan de gladdere underlayment plaat. Daarnaast is OSB meer geschikt voor de wat vochtigere omgevingen.

  Underlayment bij Miedema Bouwmaterialen

  Miedema Bouwmaterialen is al sinds 1918 dé bouwmaterialenleverancier van Nederland. Met een ruim assortiment bouw- en plaatmaterialen kunt u voor ieder bouwproject bij ons terecht. Bestellingen via onze webshop kunt u tot op de bouwplaats geleverd krijgen. Heeft u een vraag over bijvoorbeeld underlayment platen? Neem dan contact op met een van onze platenspecialisten. We denken graag met uw project mee en kunnen u voorzien van het gewenste advies.


  Image title
  Aan het laden
  Aan het laden