Bestel nu met

3% Korting!

Kortingscode: 3PROCENT

Vlonderplanken

 • Specialist in tuinhout
 • Leverancier sinds 1918
 • 12.000+ tevreden klanten
 • Gratis bezorgd vanaf €350,-
7 product(en) gevonden
Bekijk:
Sorteren op:

  Vlonderplanken kopen

  Een van de meest gebruikte planken rondom het huis zijn vlonderplanken. Hoewel de naam doet vermoeden dat vlonderplanken alleen bedoeld is voor uw vlonder, zien we dat deze voor meer toepassingen in en om het huis wordt gebruikt. Vlonderplanken worden gekenmerkt door de groef die er tijdens het productieproces worden ingefreesd. Hierdoor wordt de plank voorzien van een natuurlijke antislip. Waar de kans op uitglijden bij een geschaafde plank erg groot is, zien we bij de vlonderplank dat dit veel kleiner is. Daarom worden vlonderplanken gebruikt voor toepassingen buiten. De planken zijn hiermee uitermate geschikt als vloer voor bijvoorbeeld een terras.

  Hardhout of naaldhouten vlonderplanken

  Kiest u voor houten vlonderplanken voor uw terras, dan creëert u een eigen buiten zitruimte met een geheel natuurlijke uitstraling. Een groot voordeel van een hardhouten vlonderplank is, naast dat het een lange levensduur heeft, ook niet snel warm wordt als u er bij zomers weer overheen loopt. De hardhouten vlonderplanken blijven langere tijd koel en kan beter tegen de warmte dan bijvoorbeeld terrastegels. Er is weinig onderhoud nodig als u kiest voor hardhouten vlonderplanken. Wanneer u op zoek bent naar een voordeliger alternatief, dan kunt u kiezen voor vlonderplanken van naaldhout, bijvoorbeeld Douglas vlonderplanken. Naaldhout heeft echter een minder lange levensduur. Om de levensduur van naaldhout te verlengen, doet u er goed aan deze in de beits te zetten. Beits is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor u dus zelf bepaald wat voor uitstraling u aan uw terras wilt geven.

  Vlonderplanken kopen bij Miedema

  Miedema is al sinds 1918 houthandel in tropische en Europese houtsoorten. Ook kunt u bij Miedema terecht wanneer u vlonderplanken wilt kopen. Met een ruim assortiment vlonderplanken heeft u altijd wat te kiezen. We bieden een ruim aanbod van de meest gangbare afmetingen (vlonderplanken 28x145mm worden het meest gebruikt). Naast vlonderplanken biedt Miedema allerlei verschillende soorten hout- en plaatmaterialen. U kunt bij ons terecht voor al uw wensen in uw tuin. Met ons assortiment tuinhout kunt u voor al uw tuinprojecten uit de voeten. Heeft u niet kunnen vinden wat u zoekt? Bel dan met een van onze tuinspecialisten. Zij kunnen u altijd voorzien van het juiste advies.  Image title
  Aan het laden
  Aan het laden